You can travel the world, but nothing comes close to the golden coast

Så jag tänkte att det var dags att starta upp bloggen igen!
Om jag skulle sammanfatta allt som hänt sen sist skulle det sluta som en bok, så jag struntar i det.
Som ni vet har jag bytt värdfamilj för ett tag sedan, allt gick väldigt smidigt och bra mer än så kan jag inte berätta.
Jag har varit väldigt upptagen med skolan senaste tiden. Visst mina betyg här kommer inte precis räknas i Sverige men jag vet att jag vill studera vidare på College/University här i the States så då är det bra att ha ett High School diploma och amerikanska betyg. Många undrar hur svår den amerikanska skolan är, vilket är väldigt svårt att svara på med tanke på att USA är ett så otroligt stort land (bara cali har 4 gånger så många invånare som Sverige). Vanliga High Schools kan nog vara rätt så "lätta" men den skolan som jag går på, Mira Loma, är rankad som en utav dem bästa High Schools i hela USA, plus att vi alla våra lärare är helt fantastiska för att de undervisar även IB och IS program. Vi är fortfarande på 1st Semester(första terminen), och nästa vecka är vår Finals week, vilket innebär att du testas på allt som du lärt dig under årets gång i alla ämnen på en vecka, tro mig det är inte kul. Jag tror inte jag har pluggat så mycket i hela mitt liv. Jag har tagit 6 olika klasser och nästan alla är baserade på 800/900 sidors böcker som vi behöver kunna tills imorgon..

Förut berättade jag ju att jag ville flytta tillbaka hit och börja American River College nästa höst. Men jag har varit tvungen att lägga dem planerna åt sidan, tråkigt nog! Jag skulle nog lyckas få ett studentvisa men inget greencard, om jag inte gifter mig innan sommaren då haha. Det känns jättetufft att behöva komma tillbaka till Sverige när jag älskar Amerika, men men. Det blir som två paus-år när jag får fokusera på skolan, jobb och min framtid. Visst jag måste offra två år MEN jag kommer antagligen att flytta till NYC så fort jag tagit studenten och fortsätta på College där, vilket har varit min dröm i många år:)

Tillbaka till skolan här, förra veckan sa min engelska lärare att han ville att jag skulle flytta upp till IB English, vilket är en stor grej. Jag har alltid trott att IB bara betyder undervisning på engelska men det är så mycket mer. Plus att jag kommer att läsa en del IS klasser nästa termin. Jag vet verkligen inte hur jag ska klara av allt det här men det blir en bra utmaning, jag är en sån människa som behöver en riktig utmaning för att prestera mitt bästa.  

 Aaah känns som jag inte hunnit skriva om någonting men det här inlägget är redan låångt! Slänger upp lite bilder från senaste tiden, skulle lägga upp mer men det tar sån tiid! Man måste ladda upp varje bild för sig!


Halloween Party at the Hagen's


San Francisco with Beat, thanksgiving break 2010

New Yearss!!


emmaa:))


San Frann with D last tuesday:)
Family picture!


Kommentarer
Postat av: Ludde Strandberg

Klicka in av en slump och såg att du skrivit det här. Kul att få höra av dig igen!"Det känns jättetufft att behöva komma tillbaka till Sverige när jag älskar Amerika"I know all about it...

2011-01-10 @ 19:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0