I loooooove school!

Hinner inte med något längre inlägg, men jag måste bara berätta att jag äntligen slipper weight traing, LYCKA!!! Fast lite tråkigt är det för, tro det eller ej, men jag verkligen börjat gilla min grupp. Det är nog dom jag är närmast i hela ML men men.. Dessutom så slipper jag matte, kunde plocka bort det helt eftersom jag redan läst tillräckligt i sverige, underbaaarrtt!!! så nu har jag Yearbook class istället för algebra och open six= ledigt sista lektionen.
Idag käka jag, steph och tay ute och sen blev det en tripp till Walmart, spännande. Förlåt för ett slafsigt inlägg men jag har jättebråttom. Imorgon lovar jag bättre bloggande med bilder!!
PUSS


Laguna Beach

Har ju helt glömt berätta en liiten detalj. På fredag så ska vi nämligen på en road trip, till L.A! Vi ska även till San Diego och Laguna Beach (vi ska bo i Laguna Hills). Åh jag är så sjuukt taggad!! Det blir jag och min familj + två andra tjejer från Boca och Taylor och hennes familj. Chelsea, Stephs storasyster, bor i L.A. så det blir väl att hälsa på henne också. ;) Jag är så avundsjuk på Chelsea för hon känner alla killarna i tv-serien Laguna Beach.. Så hon brukar vara i husen där serien spelades i och allt, vissa har ju flyt. Ni ska vi iväg på middag!

PUSS <3


Show me that you walk with me

Gårdagen började med en tiidig biltur till den närliggade staden Stockton för Steph's och Taylors soccer game. Tyvärr så förlorade dom, men det var ett väldigt bra lag dom mötte. Sen deckade jag helt i bilen hem, och sov i flera timmar. Måste varit jetlagen som kom ikapp. Som tur var kryade jag på mig snabbt som attan så jag kunde följa med och fira Tim's födelsedag! Jag, Taylor, Steph, Laine, Carley, Cheryl, Tim och några av deras vänner åkte till restaurangen "Chicago Fire" som ligger Down Town (alltså i Sacramentos centrum med skyskrapor och grejer). Mmm godaste middagen någonsin! Vi hade som en hel pizzabuffe att dela på, muumz! Efter det tog jag och tejerna en tur med vår van (jag bara älskar att man kan köra redan vid 16 här!), vi hamnade tillslut hos Laine där vi spenderade natten. Idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat!

LOVEE



hahah den här låten!!


Rally day + Football!

Igår var det Rally day på Mira Loma. Rally är till för att boosta school-spirit! Alla samlades i the gym och så kom cheerleaders, dansare, matador + tjur (Mira Loma Matadors heter våra skollag) etc. Dessutom så går alla seniors(äldsta årskursen) runt med dekorerade kronor haha! Det är något som är speciellt för Mira Loma. Jag hade inte dekorerat nån krona eftersom jag är ny så jag fick en guldig för Burger King. Jag trodde verkligen inte att nån skulle sätta på sig dom här men alla seniors hade dom + att man fick riktig respekt haha!

Dessutom så kom det fram att killen framför mig på matten är en utbytesstudent från Norge, small world! Så nu kan jag, han och Malin gå runt och snacka svenska utan att någon fattar, skönt!

Det var även dags för första vikträningen igår, och det var faktiskt tvärtom mot vad jag hade förväntat mig! Gruppen visade sig vara riktigt skön men däremot suger träningen, så jag håller på och byter den i alla fall.

Sist men inte minst så gick jag på min första football game igår! Dock var det inte Mira Loma utan El Camino, deras rivaler. Jag gick med Steph, Taylor, Laine och så träffade jag massor av deras kompisar. Riktigt skönt gäng! Efter matchen så var dom bara tvungna att ta mig till Alberto’s eftersom jag inte varit där. Det är, enligt dom, den bästa mexikanska restaurangen, och jag fick prova på cheeros för första gången and I looove it!

Sorry för ett rörigt inlägg men klockan är bara 7 på morgonen här, strax ska vi iväg till Stockton på soccer game!

Senior bench



Climbinggg

Igår var jag, Malin, Anders och tre av hans vänner. Så jäkla kul och jobbigt! Men det ska jag verkligen göra igen! :)


First days of school

Mira Loma High, riktigt konstigt skola måste jag säga. Där samlas kineser med läskigt hög IQ och Sacramentos värsta gangsters.. Det finns verkligen inga normala på min skola. Jag hamnade som senior, alltså högsta klassen, men jag har bara träffat på två st andra seniortjejer, däremot kryllar det av seniorkillar och dom hörs och syns överallt, helt galet! Alla är så amerikanska (konstigt nog!), det är verkligen precis som i filmerna bara att alla är ännu konstigare haha! Första dagen satte jag mig vid några juniors som verkade jättetrevliga, och de är dom men herregud va konstiga (och roliga) dom är. Inga lagom-svenskar här inte! Ryktet om "the new swedish girl" spred sig läskigt snabbt så nu verkar hela skolan veta, plus att jag sticker ut lite för jag ser äldre ut än alla andra tjejer(för det verkar ju inte finnas nå seniors??). Det som är bra med amerikanarna är att dom är jättetrevliga men man får aldrig vara ifred! Alla ska hjälpa en hitta till klassrummet och bära väskan(?) jag är typ dubbelt så lång/stark som du så jag tror jag klarar det gaanska bra själv. Jag ser väl inte precis överdrivet svensk ut så det är ju skönt på ett sätt, men jag känner mig verkligen som en jätte här jämfört med alla små minikines-tjejer.
Så eftersom jag kom så sent fanns det inte så många electivs(valabara klasser) så jag hamnade i Weight Training.. ja ni läste rätt! jag ska allstå lyfta skrot varje dag den närmanste semestern, nej tack!! Gruppen jag hamnade med är ju inte den roligaste heller, självklart ensam tjej med skolans högljudaste seniors som tydligen aaaldrig träffat en tjej förut. Imorgon ska jag byta, ska försöka få en open sixth, alltså ledigt sista lektionen.

Mina classes:
Psycologi
French
Algebra
Am. Government
English
Weight Training


Mira Loma High

Så idag var vi på the district office igen, och trotts att vi hade en tid tog det 3-4 timmar för oss.. Usch jag är så trött på att vänta nu! Hursomhelst verkar det som att det blir Mira Loma för mig i alla fall. Men det är en väldigt bra skola det med och då kan jag ju åka med Malin och Dana till skolan, skönt!  Den goda nyheten är att jag kommer att bli en senior! ;D (alltså sista året på High School.)  Sen blev det en långpromenad ner till ån, men det var så otroligt varmt idag (110F!!) så vi var tvungna att svalka oss hos Raley’s!  Annars har det inte hänt så mycket, Malin och en annan granne kom över för ett dopp i poolen. Malin verkade trivas jättebra på Mira Loma så jag tror det blir bra för mig med! ;) Nu håller jag på och somnar framför datorn så vi hörs mer imorgon ist! ;) Imorgon blir amtagligen första dagen i skolan också!

Kram

El Camino, new School?


Gick för bi en riktigt läskig trägård..




Vårt garage, numera prytt med svenska flaggan!







Good Morning

Tidsskillnad suger, vaknade upp 5 imorse liggandes på golvet med kläder och smink på..  Hur gick det till kan man undra! Det sista jag kommer ihåg av gårdagen var att jag satt och tittade på tv vid sju tiden. Så jag missade alltså middag och allt, hann inte ens träffa Stephanie när hon kom hem.

Igår så skulle jag och Cheryl till distriktskontoret och skiva in mig för skolan, men när vi kom dit var det så mycket folk att det skulle ta timmar att få en tid. Så jag fick en tid för idag(tisdag) istället. Men något jag däremot fick göra var ett lååångt engelska test på drygt två timmar. Helt oförbered och utsvulten, men jag lyckades få advanced i alla fall så det kan ju inte ha varit så svårt! Haha.

Efter mitt prov åkte jag och Cheryl till Hagen’s Orange Freeze som ligger ungefär 100 meter från vårt hus. Det är en restaurang som där både Taylor och Stephanie jobbar, plus att Cheryl och Tim är väldigt bra vänner med ägarna och deras söner. Jag testade turkey burger för fösta gången, och jäklar så gott det var! Helt klart en ny favorit. Han som jobbade där (kommer inte ihåg vad han hette men det var nått på T) graduated tillsammans med Chelsea för några år sedan.  Så han och Cheryl insisterade på att jag skulle smaka på deras kända freeze, det är fryst mixad frukt typ.  När jag kom hem tog jag en långpromenad med Grizzle till närliggande Glancy Park. Varje gång jag går utanför dörren blir jag helt ställd av hur vacker det är här! Gatorna och husen (för att inte nämna människorna) ser ut att vara plockade direkt ur en film! Tänk er Wisteria Lane i Desperat Housewives bara ännu mer amerikanskt. Ska ta några bättre bilder idag så får ni se. På vår promenad var det flera stycken som stannade till med bilen för att det kände igen Grizzle och undrade om jag var Jones svenska utbytesstudent.  När jag kom blev det soolning och bad, looove it! Blev även till och träffa några fler av Stephanies vänner, det är så kul för att alla blir förvånade över att vi ser ut som helt vanliga människor där borta på andra sidan jorden, tror dom hade räknat med att jag skulle komma som grottmänniska..

Nu måste jag få lite mat men hörs mer ikväll!



PS. Maria affären Bed, Bath & Beyond i filmen Click finns på riktigt.

London
'





























8:30 from Melvin Drive, CA

Hello Sweden!
Nu ar jag framme i Sacramento Kalifornia och det ar helt underbart!! Det ar riktigt varmt, det ska bli runt 103 F i veckan vilket ar valdigt varm! Men som tur ar ar det torr varme vilket bara ar jatteskont! Tyvarr sa har jag ingen dator just nu for mina laddare passar inte har, men idag sa ska Tim(min vardpappa) kopa en adapter sa ikvall kommer jag att lagga upp massor med bilder! Igar, sondag, borjade vi dagen med en stor god amerikans frukost, mmm jag kommer bli fet that's for sure haha! Da fick jag traffa min vardsyster Steph for forsta gangen och Laine som hade sovit over. Bada ar riktigt skona. Sen akte vi till IKEA och kopte en byralada, en spegel, ett nattygsbort och en tvattkorg till mig, sa nu ar mitt rum jattefint, visar bild ikvall. Sen akte jag och steph till Laine dar vi traffade Taylor som ar hur gullig och snall som helst! Efter det akte vi vidare till the mall och shoppa pa urbanoutfitters and abercrombie. Jag kopte jeansshorts och ett SIM-kort till min mobil (skicka ett meddelande pa fb sa skickar jag mitt nummer). Sedan kaka vi wrappers pa chippotle och akte hem till oss dar jag fick traffa Carley! Sen sov allihopa over har.

Engelskan gar helt okej men jag hor hur fult mitt uttal ar jamfort med alla andras! Fast jag har redan borjat tanka pa engelska sa det kanns jattekonstigt att skriva pa svenska nu, redan! Idag sa ska jag och Cheryl aka till distrikt kontoret och fixa med alla papper och se vilken skola och vilken arskus jag hamnar i, antagligen hamnar jag som junior pa Mira Loma, som ar en jattebra skola men det skulle vara sjukt kul att hamna som senior med Steph och alla pa hennes skola! Sa jag borjar alltsa skolan imorgon. Nu ska jag ga och sova lite innan Cheryl kommer hem! skriver mer ikvall nar jag forhoppningsvis har min egen dator!


P&K
Linn


Jag, Stephanie, Carley och Laine vid poolen


The Power of Goodbye

18 timmar kvar.

Det ända som är värre än att ta farväl är att inte få göra det. Eftersom jag var tvungen att åka med så kort varsel så har jag inte hunnit säga hejdå till alla jag vill, långt ifrån faktiskt. Jag är inte en sån person som brukar ha problem med att säga hejdå, men när jag ser hur ledsna mina vänner och släktingar blir är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Igår var jag och sa hej då till min farmor och farfar, som jag står väldigt nära. Idag blir det till att ta farväl av morfar, morbror, kusin och mina närmaste vänner. Kommer bli riktigt jobbigt imorgon/inatt på Arlanda, orkar inte ens tänka på det. Fick en väldigt fin avskedspresent av mina föräldrar, ett vacker armband, som jag förhoppningsvis kommer att kunna bära när jag tar Graduation (håller alla tummar för att jag ska hamna som senior!). Tusen tack! Nej nu ska jag åter bege mig till min kära och alldeles för lilla resväska. Vi hörs antagligen mer ikväll!

Love


Min fina present




Farmor och Farfar med modellhunden!


Min fantastiska morfar


California Dreamin'

Kände att jag ville börja på en nykula, nytt land - ny blogg! Så här kommer ni att få följa my LIFE ON THE OTHER SIDE!  Lite sent att börja blogga nu kan tyckas, men eftersom jag fick min familj så otroligt sen kändes det som jag hade så lite att skriva om USA, för jag vill att den här bloggen ska vara en "ren usa-blogg". Men nu har jag alltså fått min familj, och det kunde fasiken inte blivit bättre!! Som de flesta av er vet så hamnade jag i Kalifornien. Jag ska bo vackra Sacramento som är Kaliforniens huvudstad. Det är mycket nära till både San Francisco och bergen, vilken dröm! Anledningen till att det dröjde så länge med min placering var att det fanns en familj som hade valt mig men till slut sa den amerikanska organisationen nej för att familjen hade för många college-barn som bodde hemma (som att det skulle vara nått problem där liksom? haha). Familjen hade en svensk pappa som väldigt gärna ville ha en svensk-utbytesstudent. Men då visade det sig att deras grannar och vänner länge hade funderat på att ta emot en utbytesstudent så dom var ju den perfekta lösningen! Så nu kommer jag alltså ha som två familjer, även fast det bara är en familj som är min officiella och den jag bor hos.

The Jones Family
Jag kommer att få en värd-mamma som heter Cheryl Jones, pappa Tom Jones och dottern Stephanie Jones (+ en till tjej som bor på college). Stephanie är lika gammal som mig fast vi kommer inte att gå i samma skola, men en tjej i den andra familjen ska göra det så det blir super för då får jag ju lära känna folk från båda skolorna ;).  Hela Jones familjen verkar hur trevliga som helst! Har både pratat med dom och sett bilder på dom, deras hus och deras hundar och deras katt. Huset är ett typiskt kaliforniskt enplanshus med en riktigt nice pool. Jag kommer bo i stadsdelen Carmichel som är en mysig förort mitt i smeten. Några hundra meter bort finns shoppingcenter och en stor fin park. Klimatet är varma torra somrar och milda vintrar, precis som jag vill ha det! Åhh jag är så nöjd med min placering, tror det här kommer att bli riktigt bra! Vill dock inte lägga upp nå bilder på huset och familjen än för det känns lite väl personligt men när jag väl kommer dit (vilket jag gör om bara några få timmar) så kommer jag att visa bilder på ALLT, lovar!

Så på lördag morgon går planet över till staterna, planet som tar mig till mitt nya liv! Just nu är jag en zombie som går på koffein koffein och åter koffein, det här är några otroligt jobbiga dagar som inte går att jämföra med någonting annat, påfrestade för kroppen men framför allt för psyket. Nu vill jag bara åka, get it over with! Men än väntar många jobbiga adjö, har redan sagt hejdå till oräkneligt många men dock är de värsta kvar..

See yaa! <3


RSS 2.0